HATA TESPİT ARACI OLARAK İNSAN GÖZÜNÜN KULLANILMASI

Kaplama banyosunda yolunda gitmeyen birşeyler olup olmadığını tespit etmenin en kolay yolu elde edilen kaplamanın görünüşüne bakmaktır. Eğer banyoya mevcut olması istenmeyen birşey karışmışsa varlığını genellikle kaplamanın görünüşünde meydana gelen değişiklikle belli eder. Çıplak gözle yapılan gözlemler kusurları bulmak için bir araç olarak kullanılabilir. Kaplamanın renginde veya görünümünde meydana gelen değişiklikleri bazı pahalı elektronik araçlardan daha iyi tespit edebilir. Bununla birlikte, ne yazık ki çoğu durumda Kushner’ in 3. Kuralı geçerli olur. Yani, hatayı meydana geldikten sonra gördüğünüz zaman çok geç kalmış olabilirsiniz. Önemli olan hataya sebebiyet vermeden önce tespit edip durumu düzeltmektir.

Bir de kaplamada insan gözüyle tespit edilemeyecek değişikliklere sebep olan bazı kirleticiler vardır. Buna kaplamanın iç gerilimini artıran herhangi bir kirletici örnek olarak verilebilir. Banyodan çıkarılan malzemedeki kaplamanın görünüşü tıpkı eskiden olduğu gibidir. Fakat malzemenin kullanımı esnasında, kaplamada meydana gelen ve gözle tespiti mümkün olmayan bu değişiklik nedeniyle yorulma ömrünün azaldığı görülebilir.

Bununla birlikte gözle yapılan hata tespit gözlemi savunmanın ilk hattını oluşturur. Bu nedenle renkteki veya görünüşteki en ufak değişimleri tespit edebilecek şekilde gözlem yeteneğinizi geliştirmeniz gerekmektedir. Her şeyin bir anlamı vardır. Hull Cell kabı, çıplak gözle yapılan gözleme yardımcı olmak için birlikte kullanılabilecek önemli ve basit bir cihazdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder