AŞINDIRMA YÖNTEMİYLE TEMİZLEME

Kaplamaya hazırlık olarak yapılan temizleme işlemi Çelik Bilye İle Parlatma veya Kumlama denen aşındırma işlemleriyle de yapılabilir.

Çelik Bilye ile Parlatma ve Kumlama 3. Ders’ te ele alınmıştı. Bu yüzden Bilye İle Parlatma’ yı dolapta kaplanacak küçük parçalar için etkili bir temizleme yöntemi olduğundan bahsetmek dışında tekrar ele almayacağız. 3. Ders’ te verilmiş olan önerileri dikkate alın, varilin lekelenmediğinden ve temizleme bileşiğinin temiz olduğundan emin olun, sık sık değiştirin. Aşağıda verilmiş olan reçete bu yöntem için iyidir. Bunu veya daha önceden önerdiğimiz gibi tescilli bileşikleri kullanabilirsiniz.

Bilye İle Parlatma Temizleyicisi

Reçete

1. Tetrasodyum pirofosfat 454 gr.

2. Fildişi rengi granül 454 gr.

3. Santomerse 1 gr.

Her 1 litre su için parlatma variline bu temizleyici karışımdan 15 gr. ilave edin.

Bir ayrıntı olarak bahsedersek, püskürtme ile temizleme yöntemi ince cam tanecikleri ile yapılırsa kumlamadan daha aşındırıcı olan bir yöntemdir. Özel çalışmalar çok daha iyi bir temizleme gerektirir, dağlama ve elektrolizin dışında bu çok üstün bir bir tekniktir. Yine de çok iyi parlatılmış yüzeylerde hafif bir pürüzlülüğe neden olduğundan kullanılamaz. Açıkçası bu teknik özel olarak ayarlanmış bir mekanizma olmadan büyük miktarlarda malın temizlenmesi için kullanılamaz. Temizleme hassasiyetinde bir sorunla karşılaşırsanız bunu aklınızdan çıkarmayın.

Umarım şimdiye kadar anlattıklarımızdan temizlemede kullanılan tekniklerle ilgili, neden ve nasıl yapıldığıyla ilgili belli bir fikir sahibi olmuşsunuzdur. Şimdi başka bir konuya dönelim ve metal yüzeyleriyle ilgili karşılaşabileceğiniz değişik durumlardan bahsedip, bazı hallerde en iyi temizleme sonucunu elde etmek için neler yapmanız gerektiğinden bahsedelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder