PİRİNCİN RENKLENDİRİLMESİ

Pirincin renklendirilmesi, madeni eşya üretiminden aydınlatma malzemeleri ve yeni ürünlere kadar geniş bir alanı kapsar. Malzeme tamamıyla pirinç ya da kaplanmış pirinç tabakası olabilir.

SÜLFÜR RENKLERİ (SARILAR, KAHVERENGİLER, MAVİLER)

Pirinçteki bakır fazla sülfür içeren bileşiklerle kolayca reaksiyona girerek, pirincin yüzeyinde bakır sülfür filmi oluşmasına neden olur ve renkli bir sonlandırma sağlar.

A ÇÖZELTİSİ Sıvı Sülfür ................. 28,4 ml

Su .......................... 3,79 lt

Sıcaklık: 24°C - 29,5°C

B ÇÖZELTİSİ Bakır Sülfat ................ 28,4 gram

Sülfürik Asit ............... 2,84 gram

Su .......................... 3,79 lt

Sıcaklık: 24°C - 29,5°C

Cilalanacak malzeme, elektrikli temizlenmiş, durulanıp %5 lik hidroklorik aside daldırılıp tekrar durulanmış olmalıdır. 00 sünger taşı kullanarak, yumuşak kıvrılmış ispitli metal telli tekerlek (pirinç) ile yüzeyi tel fırçalayın daha sonra malzemeyi iyice durulayıp 5-10 dakikalığına A çözeltisine batırın, temiz suda durulayıp B çözeltisine 5-10 dakikalığına batırın ve durulayın. İstenilen renk elde edilene kadar A ve B çözeltilerine daldırma işlemlerine devam edin, daha sonra ıslak fırça ve sodyum bikarbonat kullanarak tel fırçalayın. İki ton etkisi için malzeme uygun bir bileşik ya da sünger taşı ve tel tekerlek ile perdahlayın. Durulayıp kuruttuktan sonra berrak bir lak kullanarak vernikleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder