Yonga Levha Sunta Nedir,Nasıl Yapılır,Nerelerde Kullanılır?

YONGA LEVHA (SUNTA) NEDİR, NASIL YAPILIR?

Yonga levha, odun hammaddesinin dalı,kabuğu gövdesi vs nin farklı çalışma prensibine sahip öğütücülerde küçük parçalara yani yongalara ayrıştırıldıktan sonra bu yongaların tutkal, sertleştirici madde ve hidrofobik özelliğini sağlayan maddelerle karıştırılıp katman katman serpilerek

preslenmesiyle ortaya çıkan ahşap esaslı bir malzemedir. Yonga levhalar, odun veya odunlaşmış bitkisel hammaddelerin kurutulmuş yongalarının sentetik reçine tutkalları ile sıcaklık ve basınç altında yapıştırılması ve biçimlendirilmesi sonunda elde edilen levhalardır. Yonga levhaya ilk üreten şirketin isminden dolayı yaygın olarak sunta denilmektedir.

KULLANIM YERLERİ

Antistatik, çizilmeye, çarpmaya, sürtünmeye dayanıklı, solmaz, temizliği kolay, ucuz, estetik bakımdan kusursuz görünümlü ürünlerdir Suntalamlar. Emprenyelenmiş Dekor Kağıdı ile Sunta' nın (Yonga Levhanın) basınç ve sıcaklık altında birleşimi esasına dayanan teknoloji ile üretilir. Amaç; tüketiciye ucuzluk, sağlamlık ve kullanım kolaylığı sunmaktır. Suntalamlarda (Melamin Kaplı Yonga Levha) Emprenyelenmiş Dekor Kağıdı'ndan farklı renk ve desende ürünler temin edilebilmektedir. Seri üretim dışında kalan, desen ve ebatlar da müşterilerin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda en kısa sürede temin edilebilmektedir. Suntalamların (Melamin Kaplı Yonga Levhalar) kullanıldığı alanlar, Hacim Bölücüler, Yatak Odası Takımları, Yemek Odası Takımları, Gömme Dolaplar, Banyo Dolapları, Mutfak Dolapları, Bürolar, Butikler, Çocuk Odaları, Genç Odaları, Stüdyolar, Asansörler, Bankalar, Muayenehaneler, Eğitim Alanları, Eğlence Yerleri, Fabrikalar, Fuar Alanları, Kütüphaneler gibi yaşamın her alanında kullanılır.

15 yorum:

  1. Sunta İmalat konusunda yardım almak isteyenlere gerekli bilgi verebilirim.ayrıca sunta imalatını a - dan z- kadar en iyi şekilde nasıl yapılır bilği verebilirim.
    0 532 315 76 93 den arayabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  2. Sunta İmalat konusunda yardım almak isteyenlere gerekli bilgi verebilirim.ayrıca sunta imalatını a - dan z- kadar en iyi şekilde nasıl yapılır bilği verebilirim.
    0 532 315 76 93 den arayabilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yonga levhada sürekli pres hakkında bilgi verebilirmisiniz

      Sil
  3. yongalevhada pres hakkında bilgi verebilirmisiniz

    YanıtlaSil
  4. KOLAY KİLO ENERJİ bölgesel İNCELME bağışıklık SİNDİRİM enfeksiyon vb Damar sağlığı eklem kas sağlığı için DOĞAL ÇÖZÜM 05070088178

    YanıtlaSil
  5. tekerlekli masanın altında yapıştırma yerlerinden cıktı ne yapabilirim yada nasıl yapışır bilgi verirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  6. Yongalam dan yapılan ürünler egilirmi kullanımı nsldır bilgi alabilirmiyim

    YanıtlaSil
  7. BAĞCILIK da hasat sonu değerlendirimeyen Bağ çubukları Sunta gibi bir yerlerde değerlendirilebilirmi? değerlenedirilebilirse büyük bir katkı yaratır ülke ekonomisine.

    YanıtlaSil
  8. Sunta yapımında ne tür kimyasal maddeler kullanılıyor.

    YanıtlaSil
  9. Sunta yapımında kekik bitkisinin atık kısmı kullanılabilir mi?

    YanıtlaSil
  10. Yongadan yapilan mutfaklı yoksa mef mi hangisi tercih edilmeli

    YanıtlaSil
  11. Tivi ünitesi almak istiyorum mazemesi yonga levha dayanıklı mıdır yoksa medefemi tercih ediyim bilgi verirseniz çok sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MDF YA DA MASİF DAHA SAĞLAM OLUR, SUNTA YA DA MDF SUYA DAYANIKSIZDIR PVC KAPLAMANIN AÇILDIĞI YERLERDEN SU ALIRSA ÇÜRÜMEYE BAŞLAR. MDF DAHA MUKAVİMDİR.

      Sil
    2. Mdf lam çok sağlamdır 1.kalitesi

      Sil
  12. Bu ürün suntalam değil yongalam diyen biri bizi kandırmış mı oluyor ( sunta ve yongalam aynı şeymidir)

    YanıtlaSil